Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 08:46

  ΗΠΑ: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει τα αρώματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

  ΗΠΑ: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει τα αρώματα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απόφασή της η πολιτεία της Νέας Υόρκης θέτει σε ισχύ νόμο για την απαγόρευση των αρωμάτων στα υγρά ατμίσματος που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Όπως αναφέρει το CNN,η διάρκεια της απαγόρευσης σε πρώτο στάδιο θα έχει ισχύσει για 90 ημέρες και το πιθανότερο είναι ότι θα λάβει παράταση.

  Πλέον οι μόνες γεύσεις που θα μπορούν να πωλούνται είναι αυτές του καπνού και της μέντας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της πολιτείας, θα εξεταστούν περαιτέρω τα υγρά με γεύση μέντας για να ληφθεί η τελική απόφαση αν τελικά θα συνεχίζουν να πωλούνται και αυτά.

  Σύμφωνα με αξιωματούχους, η αμερικανική πολιτεία προέβη στη ψήφιση αυτής της έκτακτης νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να περιμένει την ψήφιση ομοσπονδιακού νόμου. Στόχος της απαγόρευσης είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανηλίκων που ατμίζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της πολιτείας της Νέας Υόρκης που χρησιμοποιούν καπνικά προϊόντα έχει αυξηθεί κατά 160% την περίοδο 2014-2018. Έρευνες έδειξαν ότι το 40% χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τσιγάρα.

  Παράλληλα, από τις 9 Σεπτεμβρίου οι αρχές της πολιτείας επέβαλαν στα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων και υγρών αναπλήρωσης να αναρτήσουν πινακίδες στις οποίες να αναγράφονται οι κίνδυνοι της χρήσης παράνομων υγρών. Επιπρόσθετα, η αστυνομία διεξάγει διεξοδικούς ελέγχους στα καταστήματα πώλησης για να αποφευχθεί η πώληση σε ανηλίκους, ενώ η πολιτεία θα επιβάλει φόρο 20% στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

  Όσα καταστήματα δεν συμμορφωθούν με την απαγόρευση και συνεχίσουν την πώληση υγρών με αρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με πρόστιμα 2.000 δολαρίων για κάθε πώληση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ