Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Σεπ-2019 12:33

  Thomas Cook: Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές και στις ΗΠΑ

  Thomas Cook: Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές και στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ υπέβαλε η Thomas Cook στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης χρέους.

  Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα υποβλήθηκε στο Southern District Court της Νέας Υόρκης και την εταιρεία εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Latham & Watkins.

  Το Άρθρο 15 προφυλάσσει τις ξένες εταιρείες από αγωγές των Αμερικανών πιστωτών ενώ αναδιοργανώνονται σε μια άλλη χώρα. Η αίτηση ενδεχομένως να ενεργοποιήσει επίσης την πληρωμή της ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας από το χρέος της Thomas Cook.

  Οι πιστωτές του tour operator είναι προγραμματισμένο να ψηφίσουν στις 27 Αυγούστου για ένα προτεινόμενο σχέδιο διακανονισμού, μια διαδικασία στη βρετανική δικαιοσύνη που θα επιτρέψει στην κινεζική επενδύτρια Fosun Tourism να ηγηθεί της διάσωσης της εταιρείας.

  Η Thomas Cook πρότεινε να ανταλλάξει 1,67 δισ. στερλίνες τραπεζικού χρέους και ομολόγων για το 15% των μετοχών και για τουλάχιστον 81 εκατ. στερλίνες σε νέα ομόλογα χαμηλότερης βαθμίδας. Μετά την "έγχυση" τουλάχιστον 900 εκατ. στερλίνων φρέσκων κεφαλαίων, η Fosun θα κατέχει το 75% των μετοχών του ταξιδιωτικού πρακτορείου και έως 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της αεροπορικής βιομηχανίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ