Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Σεπ-2019 09:14

  Αυστραλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την RBA

  Αυστραλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από την RBA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια, αλλά για την ώρα αξιολογεί τον αντίκτυπο των περικοπών που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο και Ιούλιο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τους παράγοντες που είναι πιθανό να υποστηρίξουν την οικονομία το 2020.

  "Τα μέλη θα αξιολογήσουν τις εξελίξεις στις διεθνείς οικονομίες και στην εγχώρια, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών στην αγορά εργασίας, και θα χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική περαιτέρω εάν χρειαζόταν", ανέφερε η RBA σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 3ης Σεπτεμβρίου.

  Η ασθενέστερη δραστηριότητα παγκοσμίως, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες στο εσωτερικό, ήταν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι ως προς τις προοπτικές, ανέφερε η RBA.

  "Οι προοπτικές αύξησης της παραγωγής υποστηρίζονται από το χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων, τις πρόσφατες περικοπές φόρων, τις ενδείξεις σταθεροποίησης σε κάποιες αγορές κατοικίας και στις καλύτερες προοπτικές για τον κλάδο των πόρων", ανέφερε.

  Οι τιμές κατοικιών στην Αυστραλία έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας την επιβράδυνση των τελευταίων δύο ετών.

  Τα επιτόκια παραμένουν στο 1%, μετά από την περικοπή τους τον Ιούνιο και Ιούλιο από το 1,5%.

  Οι αγορές αναμένουν περαιτέρω περικοπές, αλλά οι οικονομολόγοι παραδέχονται πως το timing αυτών των περικοπών γίνεται όλο και λιγότερο σαφές.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ