Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 15:14

  Advent: Εξαγόρασε την Cobham έναντι 5 δισ. δολαρίων

  Advent: Εξαγόρασε την Cobham έναντι 5 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική private equity εταιρεία Advent International, κέρδισε τη μάχη για την εξαγορά της βρετανικής Cobham έναντι 5 δισ. δολαρίων, επωφελούμενη από την εξασθένιση της στερλίνας για την απόκτηση του ομίλου αμυντικών και αεροδιαστημικών δραστηριοτήτων.

  Ο πρόεδρος Jamie Pike δήλωσε σε συνέλευση των μετόχων ότι η διοίκηση "είχε πιέσει όσο περισσότερο μπορούσε" και έδωσε μάχη προτού καταλήξει σε μια τιμή που αντιστοιχεί σε premium 50% έναντι του τριμηνιαίου μέσου όρου της τιμής της μετοχής, προτού ανακοινωθεί η συμφωνία.

  Η Cobham, η οποία απασχολεί 10.000 υπαλλήλους για να λειτουργεί το πρωτοποριακό σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού και τις επικοινωνίες για στρατιωτικά οχήματα, έχει μια ιστορική πορεία, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προκλήσεις.

  Η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάκαμψης μετά από σειρά προειδοποιήσεων για την κερδοφορία το 2016 και το 2017, που την οδήγησαν να αντλήσει κεφάλαια από τους μετόχους και οδήγησαν τον CEO David Lockwood να ξεκινήσει μια στρατηγική ανάκαμψης πριν από δύο χρόνια, για τη βελτίωση της χρηματοπιστωτικής και λειτουργικής της επίδοσης.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ