Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 13:45

  Osram: Το δ.σ. συστήνει αποδοχή της πρότασης των 4,3 δισ. ευρώ της Ams

  Osram: Το δ.σ. συστήνει αποδοχή της πρότασης των 4,3 δισ. ευρώ της Ams
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο της Osram Licht, πρότεινε στους μετόχους να αποδεχθούν την πρόταση εξαγοράς από την Ams AG ύψους 4,3 δισ. ευρώ, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχίες για την στρατηγική της αυστριακής εταιρείας.

  Τα δύο συμβούλια της Osram σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως η σύστασή τους αφορούσε κυρίως σε οικονομικούς λόγους και ότι θεωρούν την επιχειρησιακή στρατηγική των επενδυτών Bain Capital και Carlyle ως "πιο βιώσιμες συνολικά".

  Η προσφορά της AMS είναι 10% υψηλότερη από αυτή των δύο επενδυτών. Η Ams προσφέρει 38,5 ευρώ για κάθε μετοχή της Osram και οι Bain και Carlyle 35 ευρώ ανά μετοχή.

  "ΤΟ δ.σ. και το εποπτικό συμβούλιο δεν συμφωνούν με κάθε πτυχή της προτεινόμενης στρατηγικής της Ams, και συγκεκριμένα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω μεταξύ Osram και Ams", προσθέτουν.

  Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εποπτικό συμβούλιο απέρριψαν την πρόταση και ο διευθύνων σύμβουλος της Osram, Olaf Berlien, δήλωσε πως δεν θα διαθέσει προς πώληση τις σχεδόν 32.000 μετοχές του στην Osram.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020