Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Σεπ-2019 10:36

  Επιβραδύνθηκε περαιτέρω η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα

  Επιβραδύνθηκε περαιτέρω η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο, δοκιμάζοντας την ανοχή του Πεκίνου στη βραδύτερη ανάπτυξη, καθώς επιδιώκει να κατευνάσει τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

  Η επιβράδυνση ήταν ορατή τον προηγούμενο μήνα από σχεδόν όλες τις πτυχές της κινεζικής οικονομίας, με τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις λιανικής να κάνουν λόγο για υποτονική ζήτηση και χαμηλή εμπιστοσύνη μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν η οικονομική δραστηριότητα να έχει ανακάμψει ελαφρώς από τον Ιούλιο, όταν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

  Η βιομηχανική παραγωγή προστιθέμενης αξίας στην Κίνα αυξήθηκε 4,4% τον Αύγουστο έναντι του προηγουμένου έτους, πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 5,2% αύξηση και βραδύτερα από το 4,8% του Ιουλίου.

  Επίσης, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 7,5% τον Αύγουστο από το περασμένο έτος, ελαφρώς χαμηλότερα από την αύξηση 7,6% τον Ιούλιο και χαμηλότερα των προσδοκιών για αύξηση 7,9%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ