Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 22:18

  Apple: Ξανά κάτω από το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση, προειδοποιεί η Goldman Sachs για το TV+

  Apple: Ξανά κάτω από το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση, προειδοποιεί η Goldman Sachs για το TV+
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση της Apple την Παρασκευή, μετά την κίνηση της Goldman Sachs να μειώσει την τιμή-στόχο για τον τίτλο της εταιρείας στα 165 δολάρια από 187 δολ./μετοχή προηγουμένως, εκφράζοντας φόβους ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για την υπηρεσία streaming θα πλήξει την κερδοφορία της.

  Οι μετοχές της εταιρείας καταγράφουν απώλειες της τάξης του 1,8%.

  Σημειώνεται η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε και πάλι το όριο του 1 τρισ. δολαρίων πριν από δύο ημέρες, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2018, μετά την παρουσίαση από την εταιρεία των νέων iPhones και της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας περιεχομένου streaming.

  Ο αναλυτής της Goldman Sachs, Rod Hall, ωστόσο, με αφορμή τις ανακοινώσεις της εταιρείας, προέβη σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 165 δολάρια, 24% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, από 187 δολάρια που ήταν προηγουμένως, διατηρώντας σύσταση "neutral”, με την αιτιολογία ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για το TV+ ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

  Ο Hall πιστεύει ότι η κίνηση της Apple κατά το πρώτο δοκιμαστικό έτος δωρεάν παροχής του TV+ να προσφέρει έκπτωση 60 δολαρίων για την αγορά νέας συσκευής μαζί με την υπηρεσία streaming, πιθανότατα θα οδηγήσει σε μείωση της μέσης τιμής πώλησης (ASP) και των περιθωρίων κέρδους, αν και θα ενισχύσει τα έσοδα από υπηρεσίες. Παρότι εκτιμά ότι το TV+ μπορεί να αποδειχθεί καλή ροή εσόδων μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, ο Hall σημειώνει ότι θα μπορούσε να πλήξει βραχυπρόθεσμα τα κέρδη της.

  "Στην πραγματικότητα, η μέθοδος αυτή της Apple μετακινεί τα έσοδα από το harware στις υπηρεσίες, παρότι οι πελάτες δεν αντιλαμβάνονται ότι πληρώνουν για το TV+", σημειώνει ο Hall σε σημείωμα προς τους πελάτες του και προσθέτει: "Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται βολικό για τη γραμμή εσόδων από υπηρεσίες της Apple, δεν είναι θετικό για τη μέση τιμή πώλησης και τα περιθώρια κέρδους ιδιαίτερα στα τρίμηνα υψηλών πωλήσεων, όπως το επόμενο [πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2020] έως τον Δεκέμβριο".

  Το προηγούμενο τρίμηνο τα έσοδα από το hardware αντιπροσώπευαν περίπου το 79% των συνολικών πωλήσεων της Apple, με τα έσοδα των iPhones να αντιστοιχούν στο 48% και των υπηρεσιών στο 21%. Το δε αντίστοιχο περσινό τρίμηνο τα έσοδα από υπηρεσίες ανέρχονταν στο 15% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

  Ο Hall πιστεύει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του πρώτου τριμήνου της νάς χρήσης θα μπορούσαν να είναι "σημαντικά χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα", καθώς η πολιτική της Apple θα μπορούσε να επιβαρύνει κατά 16% τα εσόδων και να αυξήσει το κόστους πωληθέντων αγαθών (COGS), ενώ πρόσθεσε ότι η μέση τιμή πώλησης θα μπορούσε να υποχωρήσει έως 7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ