Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 20:37

  Reuters: Η WeWork εξετάζει μια δραματική μείωση της αποτίμησης στην IPO

  Reuters: Η WeWork εξετάζει μια δραματική μείωση της αποτίμησης στην IPO
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιδιοκτήτρια της WeWork, We Company, μπορεί να επιδιώξει αποτίμηση μεταξύ 10 και 12 δισ. δολαρίων στην επερχόμενη αρχική δημόσια εγγραφή της (IPO), σε μια δραματική μείωση σε σύγκριση με την αποτίμηση των 47 δισ. δολαρίων που πέτυχε τον Ιανουάριο, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

  Εάν πράγματι η We Company προχωρήσει σε μια IPO με τόσο χαμηλή αποτίμηση, θα υπάρξει ένα τεράστιο σημείο καμπής στην επέκταση της βιομηχανίας των venture capital την τελευταία δεκαετία, που οδήγησε στην ανάδυση διάσημων startups όπως η Uber Technologies, η Snap και η Airbnb. Επίσης θα σημαίνει ότι η We Company αποτιμάται σε λιγότερα από τα 12,8 δισ. δολάρια σε κεφάλαια που άντλησε από όταν ιδρύθηκε το 2010. Και θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον μεγαλύτερο χρηματοδότη της, την ιαπωνική SoftBank Group, σε μια εποχή που προσπαθεί να συγκεντρώσει 108 δισ. δολάρια για το δεύτερο Vision Fund.

  Οι πηγές διευκρίνισαν πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση. 

  Οι επενδυτές έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το επιχειρηματικό μοντέλο της startup διαμοιρασμού χώρου γραφείων το οποίο στηρίζεται σε ένα μίγμα μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων και βραχυπρόθεσμων εσόδων, εγείροντας ερωτήματα για το πώς η εταιρεία θα αντιδρούσε σε μια οικονομική επιβράδυνση.

  Την τελευταία φορά που η SoftBank επένδυσε στην We Company ήταν τον Ιανουάριο, με αποτίμηση 47 δισ. δολαρίων, διοχετεύοντας 2 δισ. δολάρια σε μετρητά, που ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τα 20 δισ. δολάρια που ήλπιζε να λάβει η We Company.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020