Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 11:37

  Vasle (EKT): Έτοιμη να επισπεύσει τη χρήση των εργαλείων νομισματικής πολιτικής η ΕΚΤ

  Vasle (EKT): Έτοιμη να επισπεύσει τη χρήση των εργαλείων νομισματικής πολιτικής η ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να επισπεύσει τη χρήση των εργαλείων της νομισματικής πολιτικής και να εισάγει νέα εάν παραστεί ανάγκη, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ Bostjan Vasle στο σλοβένικο πρακτορείο ειδήσεων STA.

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υποσχέθηκε για απεριόριστη ώθηση την Πέμπτη, ώστε να αναζωογονήσει την οικονομία της ευρωζώνης.

  Η τράπεζα προχώρησε σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και υποσχέθηκε αγορές ομολόγων χωρίς να θέσει χρονικό όριο, για να οδηγήσει το κόστος δανεισμού ακόμη χαμηλότερα.

  Ο Vasle τόνισε πως η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τους όγκους και να αλλάξει τους όρους για αγορές ομολόγων.

  Τα ρίσκα για την οικονομία περιλαμβάνουν την αμερικανική πολιτική, την κινεζική οικονομική επιβράδυνση και την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιβράδυνση στην ευρωζώνη και σε χαμηλότερο πληθωρισμό.

  Ο διοικητής της τράπεζας της Σλοβενίας και μέλος της ΕΚΤ, τόνισε πως εξαιτίας των μεταβαλλόμενων οικονομικών συνθηκών, χρειάζεται μια αντίδραση σε άλλες οικονομικές πολιτικές, ιδιαίτερα στη δημοσιονομική πολιτική και όχι απλώς στη νομισματική πολιτική".

  Πρόσθεσε ακόμη ότι οι τωρινές ανησυχίες εστιάζουν στην οικονομική επιβράδυνση της ευρωζώνης, παρά σε ύφεση.

  Η εμπορική διαφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν πλήξει περισσότερο τον μεταποιητικό και βιομηχανικό κλάδο, αλλά ο κλάδος υπηρεσιών δίνει ακόμη καλά αποτελέσματα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ