Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 16:50

  Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επέστρεψε και "βλέπει" πρόωρες προεδρικές εκλογές το 2020 στην Τουρκία

  Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επέστρεψε και "βλέπει" πρόωρες προεδρικές εκλογές το 2020 στην Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για πάνω από έναν χρόνο είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης. Από το τέλος εκείνων των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών, του 2018, όπου ο Μουχαρέμ Ιντζέ ηττήθηκε, δεν είχε εμφανιστεί πουθενά, ούτε είχε ακούσει κάποιος γι' αυτόν. Αποκορύφωμα ήταν και οι (υπερβολικές ομολογουμένως) φήμες, που τον ήθελαν να έχει απαχθεί. 

  Όμως ο Μουχαρέμ Ιντζέ επέστρεψε στα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα με δύο σημαντικότατες δηλώσεις.

  Η πρώτη του φράση αφορούσε νέες εκλογές. Όπως δήλωσε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος των κεμαλικών CHP, αναμένει εκλογές τον Νοέμβριο του επόμενου έτους και μάλιστα, τις θεωρεί πιθανές, παρά το γεγονός ότι είναι προγραμματισμένες για το 2023.

  Η δεύτερη δήλωσή του, ήταν πως παρά το ότι απείχε φανερά από τις συγκεντρώσεις του κόμματός του και κατά το περασμένο έτος και κατά τις πρόσφατες δημορτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας. 

  Από την άλλη, μια τέτοια απόφαση είναι λογική, καθώς ο Ιντζέ, κατάφερε ό,τι δεν είχε καταφέρει κανένας πρόεδρος του CHP ια 41 χρόνια. Έλαβε ποσοστό άνω του 30%. Μπορεί να έχασε τις προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018, όμως ο Ιντζέ, θεωρείται για τους αντιπολιτευόμενους, ο άνθρωπος που ξεκίνησε το νέο αντιπολιτευτικό κύμμα εναντίον του Ερντογάν και κινητοποίησε μαζικά του ψηφοφόρους του CHP να δράσουν για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας και νοθείας που είχαν παρατηρηθεί υπέρ του κόμματος του Ερντογάν.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ