Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 14:57

  Ifo: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας

  Ifo: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό ινστιτούτο Ifo περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του 2019 της Γερμανίας, και τόνισε πως η ύφεση θα πλήξει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στο γ΄ τρίμηνο, στην πιο πρόσφατη ζοφερή πρόβλεψη που αυξάνει τις πιέσεις στην ΕΚΤ για χαλάρωση της πολιτικής.

  Το Ifo περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη φέτος στο 0,5% από το 0,6%. Επίσης προβλέπει πιθανή συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 0,1% στο γ΄ τρίμηνο.

  ¨Οι προοπτικές επηρεάζονται από την υψηλή αβεβαιότητα", αναφέρει ο Timo Wollmerschaeuser του Ifo,  υποδηλώνοντας τους πιθανούς κινδύνους στην οικονομία από ένα άτακτο Brexit και μια κλιμάκωση των εμπορικών πολέμων του προέδρου Trump.

  Η γερμανική οικονομία έχει αποδυναμωθεί καθώς ο εξαρτώμενος από τις εξαγωγές μεταποιητικός κλάδος, αντιμετωπίζει ύφεση λόγω των εμπορικών συγκρούσεων και της αβεβαιότητας που συνδέεται με την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

  Επίσης, το ινστιτούτο αναμένει μικρή ανάκαμψη στο δ΄ τρίμηνο. Οι προβλέψεις του βασίζονται στην υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άτακτο Brexit και κλιμάκωση των εμπορικών συγκρούσεων, ενώ προβλέπεται ακόμη πιο ασθενή ανάπτυξη στη Γερμανία εάν μία από τις δύο αυτές πιθανότητες υλοποιηθούν.

  Για το 2020, το Ifo περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 1,2% από το 1,7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ