Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Σεπ-2019 16:20

  Δεν επιβεβαιώνει η Ρωσία ότι ο φερόμενος ως πράκτορας της CIA είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα

  Δεν επιβεβαιώνει η Ρωσία ότι ο φερόμενος ως πράκτορας της CIA είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν επιβεβαίωσε τα όσα γράφουν διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο υποτιθέμενος κατάσκοπος των ΗΠΑ Όλεγκ Σμολενκόφ, ο οποίος εργάζονταν στην διοίκηση της ρωσικής Προεδρίας στο Κρεμλίνο, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

  "Με ρωτάτε αν ο Σμολενκόφ είχε πρόσβαση σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών; Όχι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω", δήλωσε ο Πεσκόφ όταν του ετέθη σχετικό ερώτημα. Απαντώντας στην συνέχεια στο ερώτημα πόσα χρόνια ο Σμολενκόφ εργάσθηκε στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας, ο Πεσκόφ απάντησε "μερικά χρόνια για την ακρίβεια", προσθέτοντας ότι "δεν ανήκε στην κατηγορία των υψηλόβαθμων ή ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων".

  Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Σμολενκόφ ήταν συνεργάτης του Κρεμλίνου και ότι απολύθηκε, αλλά όπως είπε "το αν ήταν ή όχι κατάσκοπος, δεν το γνωρίζουμε, καθώς αυτό είναι ζήτημα των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες κάνουν την δουλειά τους". Ερωτηθείς αν το 2017 εξαφανίστηκε και κάποιος άλλος συνεργάτης της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, ο Πεκσόφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. "Δεν γνωρίζω αν χάθηκε κάποιος. Δεν ασχολούμαι με αναζητήσεις και αναζητήσεις αγνοουμένων επίσης. Δεν συλλαμβάνω κατασκόπους, αυτό είναι κάτι που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητες της Διοίκησης της ρωσικής Προεδρίας". 

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ