Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Σεπ-2019 19:07

  JP Morgan: Παραίτηση Τζόνσον το πιθανότερο σενάριο

  JP Morgan: Παραίτηση Τζόνσον το πιθανότερο σενάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις τρεις βασικές επιλογές που έχει μπροστά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στην προσπάθεια του να υλοποιήσει το Brexit, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι να παραιτηθεί, αφήνοντας έναν νέο πρωθυπουργό να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει νέα παράταση του Brexit, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της JP Morgan.

  Σε σημείωμα της η αμερικανική τράπεζα παρουσιάζει τρεις κατευθύνσεις που θεωρεί ως ρεαλιστικές: "Οι μόνες επιλογές που θεωρούμε ότι τελικά είναι βιώσιμες είναι ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει μια συμφωνία στο κοινοβούλιο και να εξασφαλίσει την έγκριση της, να παραιτηθεί και να αφήσει κάποιον άλλο να υποβάλει το αίτημα για παράταση ή να υπαναχωρήσει από τις θέσεις του", αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

  "Στο σημείο που βρισκόμαστε, θεωρούμε ότι η παραίτηση είναι το πιο πιθανό σενάριο από τα τρία", προσθέτει.

  Χθες το βράδυ, ο Τζόνσον διέκοψε τις εργασίες του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες, μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι βουλευτές θα επιστρέψουν μόλις δύο εβδομάδες πριν την τρέχουσα προθεσμία για το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

  Ταυτόχρονα, σε μια δραματική νύχτα για την κυβέρνηση των συντηρητικών, ο Τζόνσον γνώρισε άλλη μία ήττα στην προσπάθεια του να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο τρίτα του κοινοβουλίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020