Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Σεπ-2019 14:45

  Fitch: Η διατάραξη του εμπορίου "σκοτεινιάζει" τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές

  Fitch: Η διατάραξη του εμπορίου "σκοτεινιάζει" τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κλιμάκωση της συνεχιζόμενης εμπορικής έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα και η προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι μεταξύ των παραγόντων διατάραξης των εμπορικών πολιτικών που "σκοτεινιάζουν" το παγκόσμιο οικονομικό outlook, εκτιμά η Fitch Ratings.

  Το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια "σοβαρή ύφεση της οικονομίας του Ην. Βασιλείου" το 2020, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης θα είναι "σημαντικά χαμηλότερες" στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

  Στο σημείωμά του ο οίκος προσθέτει ότι η επίδραση της επιβράδυνσης της Κίνας έχει αποτελέσει έναν επίσης σημαντικό παράγοντα για την πρόσφατη απογοήτευση γύρω από την ανάπτυξη χωρών στην Ευρωζώνη.

  Ο οίκος εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 6,1% το 2019 και στο 5,7% το 2020, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για 6,2% και 6% αντίστοιχα.

  Σχολιάζοντας τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών, η Fitch θεωρεί πιθανό ότι η αμερικανική Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά επιπλέον 25 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο όπου πιθανότατα θα τα διατηρήσει το 2020.

  Η Fitch πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει σημαντική φρέσκια διευκόλυνση πολύ σύντομα, συμπεριλαμβανομένης της επανεκκίνησης των αγορών assets τον Οκτώβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020