Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 17:37

  Τούρκος ΥΠΕΣ: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν οργάνωση LGBT για να "περάσουν" τις απόψεις τους στη χώρα

  Τούρκος ΥΠΕΣ: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν οργάνωση LGBT για να "περάσουν" τις απόψεις τους στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν βοήθεια ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια οργάνωση LGBT στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, ως μέρος μιας προσπάθειας να επιβάλει τις πεποιθήσεις της στη χώρα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, την Τετάρτη.

  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν από τη μία πλευρά το Κόμμα της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) της Συρίας", είπε ο Σόυλου, αναφερόμενος στην πολιτική πτέρυγα των κουρδικών ομάδων που ελέγχουν μεγάλα τμήματα της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα βλέπει τις ομάδες αυτές ως τρομοκρατικές οργανώσεις, λόγω των συνδέσεών τους με Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ στην Τουρκία.

  "Να σας πω και κάποιον άλλο στον οποίο παρέχουν βοήθεια; Στην LGBT (κοινότητα). Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν βοήθεια ύψους 22 εκατ. δολαρίων σε μια οργάνωση LGBT στην Άγκυρα", δήλωσε ο Σόυλου, σε μία συνάντηση στην Άγκυρα.

  Ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια οργάνωση έλαβε τη χρηματοδότηση ή σε ποια βάση.

  "Χρειάζεται να πω ότι ο πραγματικός στόχος τους εδώ είναι να επιβεβαιώσουν τα πιστεύω, την ταυτότητα και την ύπαρξή τους σ' αυτή τη χώρα;", πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.  

  Η Τουρκία υπό την κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε πέρσι το Pride και όλες τις συγκεντρώσεις που σχετίζονται με αυτό, στην Κωνσταντινούπολη και σε αρκετές άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των νότιων επαρχιών της Αττάλειας και της Μερσίνας, δημιουργώντας μία δημόσια συζήτηση για τον συντηρητισμό του ισλαμιστικού κόμματος που κυβερνά τη χώρα εδώ και 17 χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ