Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 16:45

  ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2016 ο δείκτης PMI υπηρεσιών

  ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2016 ο δείκτης PMI υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνε περαιτέρω τον Αύγουστο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.

  Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,7 μονάδες τον Αύγουστο από 53,0 μονάδες τον Ιούλιο, χάνοντας την αρχική εκτίμηση που ήταν στις 50,9 μονάδες.

  Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στο 50,7 τον Αύγουστο από 52,6 τον Ιούλιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

  "Οι αμερικανικές επιχειρήσεις κατέγραψαν έναν από τους πιο δύσκολους μήνες από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, με την αύξηση της παραγωγής, των παραγγελιών και των προσλήψεων να επιβραδύνει εν μέσω της αποδυνάμωσης των εξαγωγών και της επιχειρηματικές εμπιστοσύνης", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.  

  Αντίθετα, ξεχωριστή έρευνα του Institute for Supply Management έδειξε ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών ενισχύθηκε, με τον σχετικό δείκτη να ανέρχεται στο 56,4% από 53,7% που ήταν των Ιούλιο. Η μέτρηση μάλιστα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στο 54,2%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ