Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 20:46

  Deutsche Welle: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Κρατική Δούμα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε εκβιασμό

  Deutsche Welle: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Κρατική Δούμα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε εκβιασμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Πέτερ Λίμπουργκ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει διάλογο με την επιτροπή της Κρατικής Δούμας στο ζήτημα της έρευνας γεγονότων που αφορούν την εξωτερική περέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, εφόσον ορισθούν οι όροι του διαλόγου.

  Ο Λίμπουργκ χαρακτήρισε ως "εντελώς παράλογο" τον ισχυρισμό ότι το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο παραβίασε την ρωσική νομοθεσία.

  Νωρίτερα ο πρόεδρος της γενικής διεύθυνσης της Deutsche Welle Γιοχάνες Χόφμαν αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα για τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Χόφμαν, με επιστολή του, κάλεσε τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Κρατικής Δούμας που ερευνά τέτοιου είδους παρεμβάσεις Βασίλι Πισκαριόφ, να επισκεφθεί την Βόνη ή το Βερολίνο "για να συζητήσουν λεπτομερώς το ζήτημα". Αργότερα ο Πισκαριόφ δήλωσε ότι η επιτροπή κάλεσε τον διευθυντή του γραφείου της Deutsche Welle στην Μόσχα Γιούρι Ρεσέτο να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της επιτροπής της Κρατικής Δούμας, αλλά όπως είπε "κρίνοντας συνολικά αυτό δεν του το επέτρεψαν οι ανώτεροι του". Ο Πέτερ Λίμπουργκ πάντως κατέστησε σαφές ότι η Deutsche Welle δεν θα επιτρέψει να την εκβιάζουν, ενώ η απειλή να αφαιρεθούν οι διαπιστεύσεις, δείχνει τον χαρακτήρα της πρόσκλησης που έγινε, γεγονός "που δεν συνιστά τον σωστό τρόπο για την ανταλλαγή απόψεων"

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ