Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 12:38

  Lagarde: Αντιμέτωπη με προκλήσεις η ευρωζώνη, απαραίτητη η διευκολυντική νομισματική πολιτική (upd)

  Lagarde: Αντιμέτωπη με προκλήσεις η ευρωζώνη, απαραίτητη η διευκολυντική νομισματική πολιτική (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:26

  Η οικονομία της ευρωζώνης αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, επομένως παραμένει απαραίτητη η διευκολυντική νομισματική πολιτική για παρατεταμένη περίοδο, ανέφερε η Christine Lagarde, πιθανότατα η επόμενη πρόεδρος της τράπεζας.

  Αν και είναι απαραίτητα τα αντισυμβατικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, η ΕΚΤ χρειάζεται επίσης να έχει γνώση των αρνητικών παρενεργειών αυτών των μέσων, τόνισε η Lagarde, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Η Lagarde, δεσμεύθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δράσει "ευέλικτα" εναντίον αυτού που η ίδια περιγράφει ως πληθωρισμό που είναι ιδιαίτερα χαμηλός, υποδηλώνοντας ότι σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Mario Draghi στο να βρίσκει τρόπους να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική εξαιρετικά χαλαρή.

  Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, η Lagarde δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης είναι αντιμέτωπη με κινδύνους που κυρίως συνδέονται σε εξωτερικούς παράγοντες.

  "Η ΕΚΤ χρειάζεται να ακούσει και να κατανοήσει τις αγορές –όχι να καθοδηγείται από αυτές, αλλά πρέπει να ακούσει και να κατανοήσει", τόνισε η Lagarde.

  Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είναι πιθανό να "κληρονομήσει" ένα βαθιά διχασμένο δ.σ. της ΕΚΤ, σε μια περίοδο που η οικονομία της ευρωζώνης πλήττεται από τις εντάσεις στο εμπόριο και τις αβεβαιότητες για το Brexit.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ