Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 11:53

  Βρετανία: Μηδενική η αύξηση των πωλήσεων λιανικής τον Αύγουστο

  Βρετανία: Μηδενική η αύξηση των πωλήσεων λιανικής τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν αμετάβλητες ήταν οι πωλήσεις λιανικής τον Αύγουστο στη Βρετανία, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις αγορές των μη αναγκαίων προϊόντων, και ορισμένα νοικοκυριά αποθήκευσαν τρόφιμα εν όψει του Brexit.

  Η ετήσια αύξηση των πωλήσεων ήταν μηδενική τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο σε σχέση με το περασμένο έτος, οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί 0,3%, αναφέρει το British Retail Consortium.

  Αυτό οδήγησε σε πτώση τον μέσο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων τους τελευταίους 12 μήνες στο 0,4%, που είναι το χαμηλότερο από το 1995, όταν δηλαδή το BRC ξεκίνησε να συλλέγει τα δεδομένα.

  "Η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα έχει οδηγήσει χαμηλότερα την καταναλωτική ζήτηση. Ενώ το καλοκαίρι έδωσε μια μικρή ώθηση στις πωλήσεις τροφίμων, αυτό αντισταθμίστηκε από την πτώση στις πωλήσεις των προϊόντων εκτός τροφίμων", αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος του BRC, Helen Dickinson.

  Σε συγκρίσιμους όρους, οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, και πρόκειται για την πέμπτη πτώση στους πρώτους οκτώ μήνες του 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ