Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2019 09:29

  Σε υψηλό πενταμήνου η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα

  Σε υψηλό πενταμήνου η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υψηλό πενταμήνου διαμορφώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο, χάρη στην βελτιωμένη παραγωγή, αλλά οι προοπτικές παρέμειναν επισκιασμένες από τη συρρίκνωση της διεθνούς ζήτησης, εν τω μέσω της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας.

  Ο δείκτης ΡΜΙ της Caixin σημείωσε άνοδο στις 50,4 μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τις 49,9 μονάδες τον Ιούλιο, τόνισαν Caixin και Markit.

  Αφού παρέμεινε σε υφεσιακό έδαφος για δύο συνεχόμενους μήνες, ο δείκτης ανέκαμψε πάνω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζον την ανάπτυξη από την ύφεση.

  Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας εμφάνισε ανάκαμψη τον Αύγουστο, κυρίως λόγω της βελτιωμένης παραγωγικής δραστηριότητας. Ωστόσο, η συνολική ζήτηση δεν βελτιώθηκε και η εξωτερική ζήτηση μειώθηκε σημαντικά, οδηγώντας σε αύξηση των προϊοντικών αποθεμάτων, τόνισε ο Zhengsheng Zhong, διευθυντής μακροοικονομικής ανάλυσης της CEBM Group.

  Ο υποδείκτης για τις νέες συνολικά παραγγελίες μειώθηκε τον Αύγουστο αν και παρέμεινε σε επεκτατική περιοχή. Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό παρέμεινε σε υφεσιακό έδαφος και υποχώρησε περαιτέρω.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ