Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Αυγ-2019 09:04

  Αργεντινή: Υποβάθμιση από την S&P σε selective default

  Αργεντινή: Υποβάθμιση από την S&P σε selective default
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αργεντινής κατά τρεις μονάδες προχώρησε η Standard & Poor’s, σε SD (selective default) από την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Β- και την βραχυπρόθεσμη Β.

  Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι θα επιδιώξει αναδιάρθρωση του χρέους της με το ΔΝΤ και τους ομολογιούχους, σε μια προσπάθεια να σταματήσει μια κρίση εμπιστοσύνης που έχει πλήξει τις αγορές της χώρας στις αρχές του μήνα.

  Η κίνηση αυτή στόχο είχε την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του βραχυπρόθεσμου χρέους.

  "Αυτό συνιστά στάση πληρωμών με βάση τα δικά μας κριτήρια, και υποβαθμίζουμε τις αξιολογήσεις για την πιστοληπτική ικανότητα σε τοπικό και ξένο νόμισμα σε SD και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας σε D", επισημαίνει ο οίκος.

  Ουσιαστικά, οι επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα Αργεντινής, θα ξυπνήσουν και οι τίτλοι τους θα έχουν αξιολόγηση CCC- ενώ την Πέμπτη είχαν Β-. Πολλοί από αυτούς θα αναγκαστούν να πουλήσουν εξαιτίας της υποβάθμισης.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αυξημένες αδυναμίες του πιστωτικού προφίλ της Αργεντινής, προκύπτουν από την ταχεία επιδείνωση του χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, την απουσία εμπιστοσύνης στις αγορές για πρωτοβουλίες πολιτικές από την επόμενη κυβέρνηση.

  Οι επενδυτές στην Αργεντινή ανησυχούν ότι μια επιστροφή της αριστεράς στην εξουσία, θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα εποχή έντονης κυβερνητικής παρέμβασης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων