Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Αυγ-2019 15:30

  ΗΠΑ: Ανάπτυξη 2% στο β΄ τρίμηνο

  ΗΠΑ: Ανάπτυξη 2% στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη στη διάρκεια του β΄ τριμήνου από ό,τι αναμενόταν, αλλά τα αμερικανικά εταιρικά κέρδη ανέκαμψαν σημαντικά.

  Ένας βασικός δείκτης για τα εταιρικά κέρδη –μετά από φόρους, χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων και τις προσαρμογές της κατανάλωσης κεφαλαίου- σημείωσε άνοδο 4,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

  Η εξέλιξη αυτή ήρθε αφότου τα εταιρικά κέρδη μειώθηκαν 1,5% στο α΄ τρίμηνο του 2019 και στο δ΄ τρίμηνο του 2018.

  Το υπουργείο Εμπορίου αναθεώρησε επίσης προς τα κάτω την εκτίμησή του για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου, που τώρα αναμένει ότι θα έχει σημειώσει αύξηση 2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,1%.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2%.

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, αλλά ο τομέας της στέγασης, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις για αποθέματα, επηρέασαν σημαντικά τα στοιχεία.

  Η αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 4,8% ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε από το α΄ τρίμηνο του 2018. Η αύξηση έρχεται καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπάνησαν το μεγαλύτερο ποσό από τα τέλη του 2014, αψηφώντας την αβεβαιότητα αναφορικά με την εμπορική πολιτική.

  Οι δαπάνες των Αμερικανών καταναλωτών αυξήθηκαν 4,7% στο β΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 4,3%.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ