Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 11:00

  Markit: Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παραμένει υποτονική

  Markit: Η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη παραμένει υποτονική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανέκαμψε ελαφρώς η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, αν και παρέμεινε σε υποτονικά επίπεδα καθώς η επιβράδυνση του μεταποιητικού κλάδου συνεχίζει να επιβαρύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών και τη μεταποίηση ενισχύθηκε στις 51,8 μονάδες τον Αύγουστο, μετά το χαμηλό τριών μηνών του Ιουλίου στις 51,5 μονάδες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.

  Η τελευταία μέτρηση είναι από τις πιο αδύναμες των τελευταίων έξι ετών, όπως αναφέρει στην ανάλυση της η Markit.

  Ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες από 46,5 μονάδες τον Ιούλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, ενώ ο PMI των υπηρεσιών σκαρφάλωσε στις 53,4 μονάδες από 53,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  "Η δυναμική της οικονομίας δεν εμφάνισε μεγάλες μεταβολές τον Αύγουστο, με την ισχυρή ανάπτυξη των υπηρεσιών να συνεχίζει να κρατά στην επιφάνεια την ευρύτερη οικονομία παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της μεταποίησης", σχολίασε ο Andrew Harker, Associate Director της Markit. "Αν και ο ρυθμός της συνολικής επέκτασης ενισχύθηκε ελαφρώς, συνεχίζουμε να περιμένουμε το ΑΕΠ να αυξηθεί κατά μόλις 0,1% με 0,2%, με βάση τα στοιχεία των δεικτών PMI για το τρίτο τρίμηνο μέχρι σήμερα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020