Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Αυγ-2019 21:18

  Πυρκαγιά στην Κύπρο: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην επαρχία Λεμεσού

  Πυρκαγιά στην Κύπρο: Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην επαρχία Λεμεσού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12:00 μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού τη Δευτέρα στην περιοχή Πάχνας - Μαλιάς – Κισσούσα στην Επαρχία Λεμεσού. Η Αστυνομία ανακρίνει συγκεκριμένο πρόσωπο για τη φωτιά. 
   
  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιχειρούσε με 18 οχήματα και 41 πυροσβέστες, ενισχύθηκε με δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, καθώς και πέντε στελεχωμένες φορητές μονάδες πυρόσβεσης, τρεις της πολιτικής άμυνας και δύο του Ταμείου Θήρας. Το Τμήμα Δασών συμβάλλει στις έρευνες με τρία πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό, καθώς και γεωργικό ελκυστήρα.
   
  Η πυρκαγιά μαίνεται σε πολλά μέτωπα, ενώ μετά από αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με την πολιτική άμυνα εκκενώθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους και βάσει Σχεδίων Δράσης το χωριό Κισσούσα, στο οποίο διέμεναν 10 άτομα και μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.
   
  Οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν γύρω στις 20:00, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα που μαίνονται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια.  
   
  Λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ, χωρίς ρεύμα παραμένουν τα χωριά Σιλίκου, Πάχνα, Άγιος Θεράπων, Βουνί, Κοιλάνι, Μαλιά, Πέρα Πέδι.
  Λόγω της πυρκαγιάς και προβλημάτων που προέκυψαν σε πασσάλους φωτισμού, έχει κλείσει ο δρόμος Αγίου Αμβροσίου – Βουνιού. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

  Σε άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, η Αστυνομία ανακρίνει συγκεκριμένο πρόσωπο σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι και μαίνεται στην Επαρχία Λεμεσού.

  Κοινοτάρχης Κισσούσας: Άφησαν το χωριό στο έλεος του Θεού
   
  Πολύ έντονος ήταν ο κοινοτάρχης Κισσούσας, Ευάνθης Μαρνέρου, σε επικοινωνία που είχε με το Philenews. Όπως επεσήμανε, η πυρκαγιά έφθασε στα πενήντα μέτρα από τα σπίτια της κοινότητας και έμεινε μόνος να τα προσέχει.
   
  Ο κοινοτάρχης καταγγέλλει δε ότι εδώ και 8 χρόνια παρακαλεί τις τοπικές αρχές να κτίσει ο ίδιος ένα γεφύρι για να έχει πρόσβαση η Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα και άλλες αναγκαίες υπηρεσίες. "Δεν με αφήνει ο έπαρχος", τόνισε.
   
  Σχετικά με τη σημερινή πυρκαγιά, ο κ. Μαρνέρου, επιβεβαιώνοντας ότι το χωριό εκκενώθηκε, σημείωσε ότι άφησαν την Κισσούσα στο έλεος του Θεού, καθώς αποχώρησαν όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσεις προς το Βουνί, λόγω των πολλών μετώπων.

  Πηγή: Philenews

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ