Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Αυγ-2019 11:36

  Μείωση των επιτοκίων σε Ινδία και Νέα Ζηλανδία

  Μείωση των επιτοκίων σε Ινδία και Νέα Ζηλανδία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το παράδειγμα της αμερικανικής Federal Reserve ακολούθησαν σήμερα οι κεντρικές τράπεζες της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδίας, μειώνοντας τα επιτόκια τους καθώς οι αναταράξεις από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζουν να επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα. 

  Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε σήμερα στο ιστορικό χαμηλό του 1% το επιτόκιο της καθώς προβλέπει πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες τους επόμενους μήνες.

  Η μείωση κατά 50 μονάδες βάσης από την Reserve Bank of New Zealand ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν μικρότερη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.

  Στην ανάλυση της η τράπεζα εκφράζει ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο, ενώ σημειώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδύνει το τελευταίο έτος και ο πληθωρισμός αναμένεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες χωρίς πρόσθετη χαλάρωση της πολιτικής.

  Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας χάνει 1,6% στο 0,642 έναντι του δολ. μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

  Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας προχώρησε στην τέταρτη διαδοχική μείωση, οδηγώντας το επιτόκιο της σε χαμηλό εννέα ετών.

  Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα μείωσε κατά 35 μονάδες βάσης το επιτόκιο της στο 5,40%, ενώ ταυτόχρονα αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 6,9% από 7% προηγουμένως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020