Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 13:44

  Το Πεκίνο εκφράζει τη λύπη του για την κατηγορία των ΗΠΑ ότι χειραγωγεί το νόμισμά του

  Το Πεκίνο εκφράζει τη λύπη του για την κατηγορία των ΗΠΑ ότι χειραγωγεί το νόμισμά του
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κίνα εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να της αποδώσει τον χαρακτηρισμό χώρας που "χειραγωγεί το νόμισμά της", όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).

  Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός για την Κίνα δεν πληροί τα ποσοτικά κριτήρια για μια χώρα που "χειραγωγεί το νόμισμά της", τα οποία έχει καθορίσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

  Ο αμερικανικός χαρακτηρισμός είναι μια αυθαίρετη, μονομερής και υπέρ του προστατευτισμού πρακτική, που πλήττει σοβαρά τους διεθνείς κανόνες και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

  Η κεντρική τράπεζα κάλεσε τις ΗΠΑ να "υπαναχωρήσουν πριν να είναι πολύ αργά" και να επιστρέψουν σε μια "ορθολογική και δίκαιη πορεία".

  Η πρόσφατη εξασθένηση είναι μια αποτύπωση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά καθώς και των διακυμάνσεων στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εν μέσω μεταβολών στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Η κεντρική τράπεζα είχε ανέκαθεν τη δέσμευση να διατηρεί την ισοτιμία του γιουάν σε γενικές γραμμές σταθερή σε ένα εύλογο και ισορροπημένο επίπεδο.

  "Η Κίνα δεν έχει χρησιμοποιήσει το νόμισμά της ως εργαλείο για να αντιμετωπίσει τις εμπορικές διαμάχες και δεν πρόκειται να το κάνει", ανέφερε η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων