Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 11:13

  Το Brexit χωρίς συμφωνία είναι το κεντρικό σενάριο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες

  Το Brexit χωρίς συμφωνία είναι το κεντρικό σενάριο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λένε Ευρωπαίοι διπλωμάτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κεντρικό σενάριο του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είναι ένα Brexit χωρίς συμφωνία και δεν έχει πρόθεση να επαναδιαπραγματευθεί τη Συμφωνία Αποχώρησης, δήλωσαν ευρωπαίοι διπλωμάτες στην εφημερίδα The Guardian, κάτι το οποίο αρνήθηκε ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή λέγοντας πως η Βρετανία είναι "έτοιμη και πρόθυμη" να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

  "Ήταν σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άλλο σχέδιο", δήλωσε ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από μια συνάντηση ανάμεσα στον Ντέιβιντ Φροστ, τον νέο επικεφαλής των συμβούλων της κυβέρνησης για θέματα που αφορούν την Ευρώπη, και ευρωπαίους διπλωμάτες.

  "Δεν υπάρχει πρόθεση για διαπραγμάτευση, κάτι που θα απαιτούσε ένα σχέδιο", φέρεται ότι δήλωσε ο διπλωμάτης. "Η μη συμφωνία φαίνεται τώρα ότι είναι το κεντρικό σενάριο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου".

  Ωστόσο ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε μετά το δημοσίευμα πως η Βρετανία είναι "έτοιμη και πρόθυμη" να συνάψει μια συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Θέλουμε μια συμφωνία. Είναι λυπηρό το ότι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν μαζί μας", δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί.

  "Το γεγονός ότι η Συμφωνία Αποχώρησης απορρίφθηκε τρεις φορές με ευρεία διαφορά από την Βουλή των Κοινοτήτων σημαίνει ότι, αν πρόκειται να υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να είναι έτοιμοι να επαναδιαπραγματευθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να το κάνουμε".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ