Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 14:24

  Η Κίνα διαψεύδει τις κατηγορίες Τραμπ ότι δεν αύξησε τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων

  Η Κίνα διαψεύδει τις κατηγορίες Τραμπ ότι δεν αύξησε τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικές κατηγορίες ότι η Κίνα δεν αύξησε, όπως είχε συμφωνηθεί, τις εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, είναι αναληθείς, τόνισε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV τη Δευτέρα.

  Κινεζικές εταιρείες έχουν ήδη προχωρήσει σε προμήθεια αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, μεταξύ άλλων σόγιας, ανέφερε ο Cong Liang, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας, σε συνέντευξή του στο δίκτυο.

  Τουλάχιστον 2 εκατ. τόνοι σόγιας είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ για την Κίνα μέσα στον Αύγουστο, ενώ από τις 19 Ιουλίου, κινεζικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες 130.000 τόνων σόγιας.

  Από τα 14 εκατ. τόνους αμερικανικής σόγιας που η Κίνα έχει δεσμευθεί να αγοτάσει από τις ΗΠΑ, μόλις 300.000 τόνοι έχουν απομείνει να σταλούν τον Σεπτέμβριο.

  Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κινέζος αξιωματούχος, κάποιες συμφωνίες χάλασαν λόγω των "μη ανταγωνιστικών τιμών" αμερικανικών προϊόντων όπως το καλαμπόκι, το κρασί και η μπύρα.

  Ακόμη και χωρίς να προσμετράται το δασμολογικό κόστος, τα κόστη εισαγωγής αμερικανικών προϊόντων υπερβαίνουν κατά 30% τις τιμές που προσφέρουν ντόπιοι παραγωγοί, κατέληξε ο Κοννγκ. "Εμπορικά, απλώς είναι μη βιώσιμο", είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ