Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 13:45

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 5ετίας ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 5ετίας ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014 διαμορφώθηκε ο δείκτης Sentix που καταγράφει το κλίμα στους επενδυτές τον Αύγουστο, και προειδοποίησε για ύφεση στη Γερμανία.

  Η ερευνητική ομάδα Sentix ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη υποχώρησε στις -13,7 μονάδες τον Αύγουστο από τις -5,8 μονάδες τον Ιούλιο, πολύ χαμηλότερα από τις -7,7 μονάδες που αναμενόταν.

  Οι προσδοκίες υποχώρησαν στις -20 μονάδες από τις -13 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012, όταν η κρίση της ευρωζώνης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

  Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, υποσχέθηκε τον Ιούλιο του 2012 να κάνει "οτιδήποτε χρειαστεί" για να σώσει το ευρώ, μια δέσμευση που πιστώθηκε τη διάσωση της ευρωζώνης.

  Ο διευθυντής του Sentix, Patrick Hussy, ανακοίνωσε ότι "καθώς πλησιάζει η λήξη της θητείας του Draghi, οι οικονομικές προσδοκίες έχουν για άλλη μία φορά φτάσει σε ένα σημείο όπου ο Draghi αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δώσει την ομιλία του "οτιδήποτε χρειαστεί".

  Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν αντιστρέψει τις οικονομικές προσδοκίες, πρόσθεσε ο ίδιος.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ