Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Αυγ-2019 23:22

  Το Παρίσι καταδικάζει τις χθεσινές συλληψεις διαδηλωτών στη Μόσχα

  Το Παρίσι καταδικάζει τις χθεσινές συλληψεις διαδηλωτών στη Μόσχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία "καταδικάζει τις συλλήψεις" διαδηλωτών της αντιπολίτευσης χθες στη Μόσχα και την "εμφανώς υπερβολική χρήση βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας", αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.

  Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου τονίζετια πως το Παρίσι "υπενθυμίζει την προσήλωσή του στην ελευθερία της έκφρασης σε όλες της της αποχρώσεις, περιλαμβανομένης και της ειρηνικής διαμαρτυρίας και της συμμετοχής σε ελεύθερες και διαφανείς εκλογές".

  Το Παρίσι "καλεί τη Ρωσία να αποφυλακίσει χωρίς χρονοτριβή τους φυλακισμένους ανθρώπους κατά τις τελευταίες ημέρες και να συμμορφωθεί προς τις δεσμεύσεις που έχει συνυπογγράψει ως μέλος του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτά τα θέματα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του πολιτικού διαλόγου που αξιώνουμε από τη Ρωσία", προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

  Το γαλλικό υπουργείο χαρακτήρισε "ειρηνικές κινητοποιήσεις" τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθιες στη ρωσική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

  Σύμφωνα με την ρωσική ΜΚΟ OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των συλλήψεων, 828 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες στη Μόσχα στη διάρκεια διαδήλωσης που οι αρχές δεν επέτρεψαν, ζητώντας τη συμμετοχή υποψηφίων της αντιπολίτευσης στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα στις 8 Σεπτεμβρίου.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ