Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 15:15

  General Motors: Πτώση 6,5% των λειτουργικών κερδών β΄ τριμήνου

  General Motors: Πτώση 6,5% των λειτουργικών κερδών β΄ τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η General Motors ανακοίνωσε πτώση 5,6% στα λειτουργικά κέρδη β΄ τριμήνου καθώς επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις σε όλες τις βασικές αγορές παγκοσμίως, αν και τα αποτελέσματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκαν στα 3 δισ. δολάρια ή 1,64 δολάρια ανά μετοχή, καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 1,44 δολάρια ανά μετοχή.

  Η εταιρεία τόνισε πως η ισχυρή τιμολόγηση για τα νέας σχεδίασης μεγάλα pickup φορτηγά στη Βόρεια Αμερική, αντιστάθμισε τις χαμηλές πωλήσεις στην Κίνα, όπου τα κέρδη της για το β΄ τρίμηνο υποχώρησαν περισσότερο από το ήμισυ έναντι του προηγουμένου έτους.

  Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με βάση τις πωλήσεις, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 1% στα 2,42 δισ. δολάρια. Τα έσοδα μειώθηκαν 2% στα 36,1 δισ. δολάρια.

  Η GM τόνισε πως το β΄ μισό του έτους θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο –εν μέρει λόγω της παρουσίασης της νέας εκδοχής των μεγαλύτερων pickup φορτηγών- και διατηρεί τις εκτιμήσεις για κέρδη στη χρήση, 6,50-7 δολαρίων ανά μετοχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ