Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 14:34

  BoE: Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια, περικόπτει τις εκτιμήσεις για το 2019 και 2020

  BoE: Αμετάβλητα στο 0,75% τα επιτόκια, περικόπτει τις εκτιμήσεις για το 2019 και 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι αναμένει η ανάπτυξη παγκοσμίως να επηρεαστεί φέτος από τις εμπορικές εντάσεις, αλλά προσέφερε λίγες πληροφορίες για το πώς θα απαντήσει στο ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.

  Η τριμηνιαία έκθεση της ΒοΕ για τις οικονομικές προοπτικές έρχεται αφότου ο Boris Johnson διαδέχθηκε την Theresa May ως πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και υποσχέθηκε να βγάλει από την ΕΕ τη Βρετανία στις 31 Οκτωβρίου.

  Η ΒοΕ επαναδιατύπωσε επίσης την μακροχρόνια εκτίμησή της ότι αναμένει αύξηση των επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού εάν δεν αποτραπεί η έξοδος χωρίς συμφωνία και έλθει μια ομαλή και τακτική έξοδος από την ΕΕ.

  Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος και στο επόμενο έτος, αντανακλώντας την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

  Αναμένει η οικονομία του ΗΒ να αναπτυχθεί με ποσοστό 1,3% το 2019 και το 2020, χαμηλότερα από τις προβλέψεις για 1,5% και 1,6% τον Μάιο.

  Αναμένει δε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3% φέτος, χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις για 3,25%.

  Διατήρησε δε το βασικό επιτόκιο αμετάβλητο στο 0,75%, και τόνισε πως τα επιτόκια μπορεί να μετακινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, αναλόγως με ποια μορφή θα πάρει το Brexit.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ