Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 11:55

  Απογοητευτικό το τρίμηνο για την Barclays, σχέδια για μείωση του κόστους

  Απογοητευτικό το τρίμηνο για την Barclays, σχέδια για μείωση του κόστους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 20% αύξησε τις πληρωμές μερίσματος η Barclays, καθώς ανακοίνωσε τα κέρδη β΄ τριμήνου σύμφωνα με τις προσδοκίες, χάρη στις πιο ανθεκτικές επιδόσεις στη μονάδα διαπραγμάτευσης και λόγω της απουσίας των ρυθμιστικών προστίμων που είχαν πλήξει τα κέρδη στο παρελθόν.

  Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 1,58 δισ. στερλίνων στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, χαμηλότερα από τις 1,9 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Η Barclays δήλωσε πως θα πληρώσει μέρισμα 3 πενών ανά μετοχή σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στην ικανότητά της να βελτιώσει τις αποδόσεις, προσθέτοντας ότι αναμένει το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης να διαμορφωθεί στο τριπλάσιο ποσό.

  Αναμένει ακόμη το κόστος για το σύνολο της χρήσης να διαμορφωθεί χαμηλότερα από τις 13,6 δισ. στερλίνες, ποσό χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο που προηγουμένως στόχευε για το 2019.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις 1,03 δισ. στερλίνες από τις 1,28 δισ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο, λόγω της αύξησης των επισφαλών δανείων και του υψηλότερου λειτουργικού κόστους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν 70% στο τρίμηνο, στις 480 εκατ. στερλίνες από τις 283 εκατ. στερλίνες, ενώ το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε 6% στις 3,5 δισ. στερλίνες.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ