Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουλ-2019 12:59

  Metro: Προτείνει στους μετόχους της να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς 5,8 δισ. ευρώ

  Metro: Προτείνει στους μετόχους της να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς 5,8 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Metro συστήνει στους μετόχους της να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς από την EP Global Commerce, η οποία ανήκει σε Τσέχους και Σλοβάκους επενδυτές, υποστηρίζοντας πως η πρόταση των 5,8 δισ. ευρώ υποτιμά τον γερμανικό όμιλο λιανικής.

  Οι επενδυτές έχουν υποστηρίξει ότι η κίνηση προσφέρει "ελκυστική αξία και αποτελεί μοναδική ευκαιρία" για τους μετόχους, δεδομένης μιας δύσκολης αγοράς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Metro.

  Ωστόσο η εταιρεία τόνισε πως και το διοικητικό και το εποπτικό της συμβούλιο συνέστησαν στους μετόχους να μην αποδεχθούν την πρόταση.

  Πηγή κοντά στην υπόθεση ανέφερε ότι η ψηφοφορία στο εποπτικό συμβούλιο ήταν ομόφωνη με μία αποχή από τον γερμανικό οικογενειακό επενδυτικό όμιλο Haniel, που έχει υποστηρίξει το σχέδιο της EGPC.

  "Θεωρούμε ότι η τιμή που προσφέρεται από την EPGC είναι ανεπαρκής καθώς υποτιμά ουσιαστικά την Metro και μετά από την επανεξέταση των περαιτέρω προϋποθέσεων, συστήνουμε στους μετόχους μας να μην δεχθούν την πρόταση", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Metro, Olaf Koch σε ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ