Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 19:50

  Ρωσία: Το 25%-30% του εμφιαλωμένου νερού δεν έχει σήμανση πιστοποίησης

  Ρωσία: Το 25%-30% του εμφιαλωμένου νερού δεν έχει σήμανση πιστοποίησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος του κρατικού οργανισμού Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισήμανε ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι το πιο παραποιημένο προϊόν στη Ρωσία.

  "Το ποσοστό της παραποίησης φθάνει από το 25-30% , κατά μέσο όρο στη Ρωσία, ενώ σε μερικές περιοχές το 80%. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η σήμανση αυτού του προϊόντος" δήλωσε ο Τσεμέζοφ, προσθέτοντας ότι "σήμερα πωλούνται πολλά είδη προϊόντων, που κανείς δεν ξέρει τι είναι"

  Νωρίτερα η Επιτροπή ελέγχου καταναλωτικών προϊόντων, κατέθεσε σχετική πρόταση στο υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου για την σήμανση του εμφιαλωμένου νερού ώστε να αποτραπεί η παραγωγή και η κυκλοφορία στην αγορά παραποιημένου εμφιαλωμένου νερού.

  Στην παρούσα χρονική περίοδο στη Ρωσία πραγματοποιούνται ψηφιακές σημάνσεις σε μια σειρά τομείς. Ο Τσεμέζοφ δήλωσε επίσης ότι η ψηφιακή σήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων η οποία γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

  Η "Rostec" είναι κρατικός οργανισμός που συνδράμει την ανάπτυξη, την παραγωγή και τις εξαγωγές προηγμένων βιομηχανικών τεχνολογιών.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ