Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 09:51

  Julius Baer: Πτώση 19% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου

  Julius Baer: Πτώση 19% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄ εξάμηνο του 2019, καθώς η υποτονική διαπραγμάτευση συνεχίστηκε από τους εύπορους πελάτες, μια βουτιά που ωστόσο χαιρετήθηκε ως ανάκαμψη από τις δύσκολες συνθήκες του περασμένου έτους.

  Η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Ελβετίας έχει πρόσφατα αντιμετωπίσει αρνητικά επιτόκια, ασταθείς αγορές και πελάτες με διάθεση για αποφυγή ρίσκου, καθώς και μια υποτονική ανάπτυξη από την ιταλική θυγατρική Kairos, η οποία παρουσίασε εκροές στο α΄ εξάμηνο.

  Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Julius Baer διαμορφώθηκαν στα 391 εκατ. ελβετικά φράγκα (318 εκατ. στερλίνες) στο α΄ εξάμηνο του 2019 –σε μια πτώση 19% σε ετήσια βάση. Ωστόσο παρουσίασαν αύξηση 18% σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο του 2018.

  Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Bernhard Hodler δήλωσε πως η κερδοφορία έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2018, καθώς είδαμε την πελατειακή δραστηριότητα και τις αποτιμήσεις των asset να ανακάμπτουν σημαντικά.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόγραμμα μείωσης κόστους που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, βρίσκεται σε καλό δρόμο, και οι επιδράσεις του κάνουν την εμφάνισή τους στους επόμενους μήνες και μέχρι το 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ