Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουλ-2019 20:53

  Η Fitch υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες σε BB-, με αρνητικό outlook

  Η Fitch υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες σε BB-, με αρνητικό outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα 12 τουρκικών τραπεζών που ανήκουν σε ξένους και των θυγατρικών τους καθώς και δύο κρατικών αναπτυξιακών τραπεζών, των Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank) και Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKYB), σύμφωνα με ανακοίνωση του. Το outlook των αξιολογήσεων είναι αρνητικό.

  Η υποβάθμιση έρχεται μετά τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε "ΒΒ-" με αρνητικό outlook στις 12 Ιουλίου.

  Η ανακοίνωση της Fitch αναφέρει οι εν λόγω τουρκικές τράπεζες ξένης ιδιοκτησίας υποβαθμίστηκαν σε "BB-" από "B +" εξαιτίας των αυξημένων φόβων παρέμβασης στον τραπεζικό τομέα από την κυβέρνηση Ερντογάν, σε περίπτωση περαιτέρω οικονομικών δυσκολιών  για τη χώρα.

  Η υποβάθμιση των κρατικών τραπεζών αντικατοπτρίζει την άποψη της Fitch για τους αυξημένους κινδύνους όσον αφορά την ικανότητα των τουρκικών αρχών να παράσχουν έγκαιρη και επαρκή στήριξη σε συνάλλαγμα, δεδομένης της αυξανόμενης δυσκολίας της εξωτερικής χρηματοδότησης της Τουρκίας.

  Οι τράπεζες που υποβάθμισε η Fitch είναι οι εξής: Türkiye Garanti Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Türk Ekonomi Bankası, QNB Finansbank AŞ, ING Bank AŞ, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Alternatifbank AŞ, Türkiye Finans Katılım Bankası, Burgan Bank AŞ, ICBC Turkey Bank AŞ., BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası, Denizbank AŞ, Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) ve TÜrkiye Kalkınma Bankası AŞ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ