Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουλ-2019 09:07

  Υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Ιούνιο

  Υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές στην Ιαπωνία τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ιαπωνικές εξαγωγές υποχώρησαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των παραγγελιών μέσων κατασκευής επεξεργαστών και εξαρτημάτων αυτοκινήτου στην Κίνα, καθώς οι δασμοί που επιβάλλονται στα κινεζικά τεχνολογικά αγαθά από τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να πλήττουν το  παγκόσμιο εμπόριο.

  Οι ιαπωνικές εξαγωγές μειώθηκαν 6,7% τον Ιούνιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

  Αυτό ήταν μεγαλύτερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για πτώση 5,4%. Οι αποστολές μέσων για την κατασκευή επεξεργαστών προς την Κίνα υποχώρησαν περισσότερο από 25%.

  Οι ασθενείς εξαγωγές συνέπεσαν με την πτώση στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και μη σιδηρούχων μετάλλων, γεγονός που οδήγησε σε εμπορικό πλεόνασμα 590 δισ. γιεν (5,47 δισ. δολάρια) τον Ιούνιο, σε σχέση με το εμπορικό έλλειμμα των 967 δισ. γιεν στον προηγούμενο μήνα.

  Οι εξαγωγές προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ιαπωνίας, μειώθηκαν 10% σε ετήσια βάση, ενώ οι συνολικές εξαγωγές προς την Ασία υποχώρησαν 8%. Οι εξαγωγές προς την Ευρώπη σημείωσαν πτώση 7%.

  Ωστόσο οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 4,8% λόγω της υψηλότερης ζήτησης για ιαπωνικό εξοπλισμό κατασκευής επεξεργαστών, διευρύνοντας το μηνιαίο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ κατά 13,5%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ