Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 18:58

  Facebook: Αντιμέτωπη με τους επικριτές του κρυπτονομίσματος Libra στη Γερουσία

  Facebook: Αντιμέτωπη με τους επικριτές του κρυπτονομίσματος Libra στη Γερουσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κορυφαίοι Γερουσιαστές των ΗΠΑ αμφισβήτησαν τα σχέδια της Facebook για το δικό της κρυπτονόμισμα, με την επιτροπή τραπεζικής εποπτείας του σώματος να λέει πως το γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο δεν είναι αρκετά αξιόπιστο για να χειριστεί το δικό του ψηφιακό χρήμα.

  Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Sherrod Brown δήλωσε πως η δύναμη της Facebook στην αγορά και οι ανησυχίες ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις παραβιάσεις στην πλατφόρμα της σημαίνουν πως δεν γίνεται να της δοθεί η εξουσία διαχείρισης ενός ψηφιακού νομίσματος που θα μπορούσε να ενισχύσει το ρόλο της στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

  "Σαν ένα μικρό παιδί που παίρνει στα χέρια του ένα κουτάκι σπίρτα, η Facebook έβαλε φωτιά στο σπίτι ξανά και ξανά και αποκάλεσε κάθε εμπρησμό διδακτική εμπειρία", είπε ο Brown στο πλαίσιο της κατάθεσης του στελέχους Davis Marcus ενώπιον της επιτροπής. 

  Ο πρόεδρος της επιτροπής Mike Crapo δήλωσε από την πλευρά του ότι η πρόταση τονίζει την ανάγκη να θεσπιστεί νομοθεσία που θα δίνει στους καταναλωτές περισσότερο έλεγχο πάνω στις πληροφορίες που μοιράζονται στο διαδίκτυο και εγείρει ερωτήματα για το πόσα πολλά δεδομένα μπορούν να συγκεντρώνουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ο Crapo, ωστόσο, είπε επίσης ότι το κρυπτονόμισμα της Facebook, γνωστό ως Libra, θα μπορούσε να επιφέρει κοινωνικά οφέλη, δείχνοντας πως η Facebook ενδεχομένως να έχει συμμάχους στο Καπιτώλιο καθώς θα προσπαθεί να ξεκινήσει το Libra έως το 2020.

  "Έάν γίνει σωστά, η προσπάθεια της Facebook να αξιοποιήσει την υφιστάμενη και την εξελισσόμενη τεχνολογία και να κάνει καινοτόμες βελτιώσεις στα παραδοσιακά και τα μη παραδοσιακά συστήματα πληρωμών θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά οφέλη, όπως η επέκταση της πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για όσους δεν έχουν τράπεζα και οι φθηνότεροι και ταχύτεροι τρόποι πληρωμών" είπε ο Crapo.

  Το κρυπτονόμισμα Libra θα ρυθμίζεται από την ελβετική εποπτική αρχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου διευκρίνισε η Facebook, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα δεν θα ανταγωνιστεί ποτέ τα εθνικά νομίσματα ούτε θα υπονομεύσει τον ρόλο των κεντρικών τραπεζών.

  Οι λεπτομέρειες για το Libra της Facebook περιλαμβάνονται σε μια γραπτή κατάθεση που το στέλεχος της εταιρείας David Marcus αναμένεται να παραδώσει σήμερα στην Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας της Γερουσίας. 

  O Marcus ξεκαθάρισε ότι το Libra δεν είναι επένδυση και πως η θυγατρική Calibra δεν θα αναμένει να αποκομίσει στην αρχή κέρδος από αυτό.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ