Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουλ-2019 13:09

  Villeroy de Galhau: Η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να εξαρτάται τόσο πολύ από τις αγορές για τον πληθωρισμό

  Villeroy de Galhau: Η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να εξαρτάται τόσο πολύ από τις αγορές για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κεντρικές τράπεζες δεν θα πρέπει απλώς να είναι ανεξάρτητες από πολιτικές πιέσεις, αλλά επίσης από βραχυπρόθεσμες πιέσεις όπως τις εκτιμήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών για τον πληθωρισμό, ανέφερε το μέλος της ΕΚΤ Francois Villeroy de Galhau.

  Οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις από πολιτικούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, για την εφαρμογή νομισματικών πολιτικών χαλάρωσης που ταιριάζουν στις ατζέντες τους.

  Στο μεταξύ, οι αποδόσεις ομολόγων έχουν μειωθεί προσφάτως λόγω των αδύναμων οικονομικών στοιχείων, ασκώντας πιέσεις στις κεντρικές τράπεζες προκειμένου να εφαρμόσουν δραστικά νέα μέτρα τόνωσης για να αποτρέψουν την κατάρρευση των πληθωριστικών προσδοκιών.

  "Λαμβάνουμε υπόψη τις συνθήκες της αγοράς, αλλά δεν θα πρέπει να εξαρτόμαστε από την αγορά. Αυτό περιλαμβάνει και το να μην βασιζόμαστε τόσο αποκλειστικά για τις πληθωριστικές προσδοκίες, σε μετρήσεις της αγοράς", ανέφερε μιλώντας σε συνέδριο της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, της οποίας είναι και διοικητής.

  "Είμαστε εξαρτημένοι από τα δεδομένα και το λέω αυτό συγκεκριμένα για την ΕΚΤ: στις επόμενες συνεδριάσεις του συμβουλίου, θα αξιολογήσουμε τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα και θα δράσουμε αναλόγως εάν και όταν χρειαστεί", αναφέρει ο Villeroy.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ