Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουλ-2019 13:31

  Reuters: Επιβραδύνονται περαιτέρω οι επενδύσεις στη Βρετανία όσο πλησιάζει το Brexit

  Reuters: Επιβραδύνονται περαιτέρω οι επενδύσεις στη Βρετανία όσο πλησιάζει το Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μεγάλες τράπεζες της Βρετανίας έχουν δει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιχειρηματικών πελατών της να αναβάλλουν τις αποφάσεις τους για επενδύσεις και δανεισμό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα μιας άτακτης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Οι βρετανικές τράπεζες έχουν στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ελκυστικότητα των δραστηριοτήτων τους από το δημοψήφισμα του Ιουλίου2016 και την απόφαση εξόδου από την ΕΕ, αλλά αξιωματούχοι που μίλησαν με το Reuters, δηλώνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει μείωση στα επίπεδα δραστηριότητας των επιχειρήσεων.

  Οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας –Royal Bank of Scotland, Barclays, HSBC, Santander- αναμένεται να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου τους στις επόμενες εβδομάδες, με τους επενδυτές να δίνουν τεράστια σημασία.

  Πηγές δηλώνουν στο Reuters ότι η δραστηριότητα μεταξύ των εταιρικών πελατών έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς και οι δύο υποψήφιοι για την πρωθυπουργία στη Βρετανία, έχουν δηλώσει πως είναι έτοιμοι για την αποχώρηση της χώρας χωρίς συμφωνία.

  "Ο κόσμος έχει αλλάξει λίγο. Υπάρχει μια επιβράδυνση στο εμπορικό κομμάτι. Ξεκίνησε με ανθρώπους που ανέβαλλαν τις επενδύσεις τους, τώρα απλώς δεν πραγματοποιούν συναλλαγές", αναφέρει ένας τραπεζίτης στο Reuters.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ