Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουλ-2019 20:21

  Evans (Fed Σικάγο): Μία έως δύο μειώσεις επιτοκίων θα βοηθήσουν να ανεβάσουμε τον πληθωρισμό

  Evans (Fed Σικάγο): Μία έως δύο μειώσεις επιτοκίων θα βοηθήσουν να ανεβάσουμε τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fed θα πρέπει να έχει μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα πριν από το τέλος του έτους σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα για να ενισχύσει τον επίμονα ασθενή πληθωρισμό και να πείσει το κοινό ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής είναι σοβαροί όταν μιλούν για στόχο 2% στον πληθωρισμό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Charles Evans, την Παρασκευή.

  "Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μου φαίνεται ότι έχουν κολλήσει λίγο κάτω από το αποδεκτό επίπεδο, που συμβαδίζει με τον στόχο του 2% και αρνούνται πεισματικά να μεταβληθούν", δήλωσε ο Evans, επί του παρόντος μέλος της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων της Fed. "Αυτό μου λέει ότι η τρέχουσα πολιτική μας είναι από την περιοριστική πλευρά... Χρειάζομαι δυο περικοπές των επιτοκίων... για να σηκώσω τον πληθωρισμό".

  Η Fed θα συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα και αναμένεται ευρέως να μειώσει τουλάχιστον κατά 0,25% το βασικό επιτόκιο.

  Τα σχόλια του Evans έρχονται να προστεθούν στους λόγους που έχουν κάνει τους επενδυτές παγκοσμίως να αναμένουν μία μείωση επιτοκίων από τη Fed, ακόμη και αν η ανεργία βρίσκεται κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και παρά το ότι, εν πολλοίς, η οικονομία αποκτά έναν σταθερό υγιή ρυθμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ