Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουλ-2019 14:09

  H Goldman Sachs θεωρεί πιθανή μια παρέμβαση του Trump για την εξασθένιση του δολαρίου

  H Goldman Sachs θεωρεί πιθανή μια παρέμβαση του Trump για την εξασθένιση του δολαρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εάν υπάρχει κάτι στο μενού της οικονομίας που ο Πρόεδρος Donald Trump ποθεί σχεδόν το ίδιο με τα χαμηλότερα επιτόκια, αυτό είναι πιθανότατα το ασθενέστερο δολάριο. Το ερώτημα για τους επενδυτές είναι πόσο μακριά θα φτάσει για να το αποκτήσει.

  Η Goldman Sachs περιγράφει την απευθείας παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος ως μια πιθανότατα, αλλά και ως έναν "χαμηλό αλλά αυξανόμενο κίνδυνο". Ο αναλυτής του οίκου, Michael Cahill επισημαίνει μια σειρά από προεδρικές αναρτήσεις στο Twitter, σχόλια, δράσεις και προτάσεις που έχουν επαναφέρει στο επίκεντρο τη συναλλαγματική πολιτική των ΗΠΑ.

  Και ενώ μια τέτοια κίνηση θα πήγαινε κόντρα στις νόρμες πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 90, "σε έναν κόσμο όπου η ποσοτική χαλάρωση κοντεύει να γίνει συμβατικό μέτρο, η παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος δεν είναι τεράστιο άλμα", γράφει ο Cahill.

  Ο αναλυτής εκτιμά ότι μια κίνηση πώλησης δολαρίων από τις ΗΠΑ θα γινόταν ενδεχομένως για να προκαλέσει μια σημαντική αντίδραση της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων ενός ασθενέστερου δολαρίου ΗΠΑ, ενός ισχυρότερου ιαπωνικού γεν και ασθενέστερων ξένων παγίων υψηλού ρίσκου -όπως μετοχές και εταιρικό χρέος. 

  Τις τελευταίες εβδομάδες ο Trump παραπονιέται στο Twitter και σε συνεντεύξεις ότι άλλες χώρες και η Ευρωζώνη έχουν αποδυναμώσει τα νομίσματά τους σε βάρος των αμερικανών εξαγωγέων. Αυτό συχνά συνοδεύεται από παράπονα για τη μέχρι στιγμής άρνηση της Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια. Τον περασμένο μήνα ο Trump επέκρινε ανοιχτά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi στο Twitter, επειδή άνοιξε την πόρτα για περαιτέρω νομισματικά μέτρα στήριξης στην Ευρωζώνη.

  Αυτή την εβδομάδα, το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Trump έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να αναζητήσουν τρόπους για εξασθένιση του δολαρίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ