Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουλ-2019 12:44

  Jaguar Land Rover: Θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια επένδυση πολλών εκατ. στερλίνων προχωράει η Jaguar Land Rover, για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία, σε μια σημαντική ώθηση για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και του κλάδου που έχει πληγεί από την αβεβαιότητα για το Brexit και την πτώση στις πωλήσεις των κινητήρων diesel.

  Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας, η οποία στο προηγούμενο έτος κατασκεύασε το 30% των 1,5 εκατ. οχημάτων που κατασκευάστηκαν συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, θα κατασκευάσει σειρά ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιό της Castle Bromwich στην κεντρική Αγγλία, ξεκινώντας από το πολυτελές XJ.

  "Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι στα ηλεκτρικά (οχήματα) και ως μια βρετανική εταιρεία με όραμα, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά μας οχημάτων με μηδενικές εκπομπές στο Ηνωμένο Βασίλειο", ανέφερε προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος Ralf Speth.

  Η Jaguar Land Rover έχει αναδείξει τους κινδύνους ενός άτακτου (χωρίς συμφωνία) Brexit, και την ανάγκη να διατηρηθούν χωρίς προβλήματα οι εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Έχει υπογράψει συμφωνία με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Castle Bromwich, ώστε οι εργάσιμες ημέρες να μειωθούν σε τέσσερις από πέντε, με το ίδιο ωράριο, κίνηση που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του εργοστασίου.

  "Προχωράμε σε αυτή την επένδυση επειδή η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το Brexit δεν μας έχει αφήσει άλλη επιλογή. Έπρεπε να δράσουμε, για τους υπαλλήλους και τις επιχειρήσεις μας. Είμαστε δεσμευμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ως την έδρα μας, και θα αγωνιστούμε για να μείνουμε εδώ, αλλά χρειαζόμαστε την κατάλληλη συμφωνία", επισημαίνει η JLR.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ