Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 15:22

  ΕΚΤ: Αποφάσισε τον Ιούνιο να είναι έτοιμη για νέα χαλάρωση της πολιτικής

  ΕΚΤ: Αποφάσισε τον Ιούνιο να είναι έτοιμη για νέα χαλάρωση της πολιτικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ανάγκη να προετοιμαστούν για την παροχή περαιτέρω στήριξης στην οικονομία της ευρωζώνης, σε ένα περιβάλλον "αυξημένης αβεβαιότητας", συμφώνησαν τα μέλη της ΕΚΤ που συνεδρίασε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

  Με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να πλήττει τους εξαγωγείς της ευρωζώνης και την Federal Reserve να αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο, η ΕΚΤ υφίσταται πιέσεις για να χαλαρώσει ξανά την πολιτική της.

  Το δ.σ. της Τράπεζας ανέβαλε οποιαδήποτε αύξηση των επιτοκίων για τουλάχιστον ένα έτος στη συνεδρίαση του Ιουνίου, και ο πρόεδρος Mario Draghi εμφατικά άνοιξε την πόρτα σε περισσότερη στήριξη της οικονομίας στις επόμενες εβδομάδες.

  "Υπήρξε μια ευρεία συμφωνία ότι, υπό το πρίσμα της αυξημένης αβεβαιότητας, η οποία είναι πιθανό να παραταθεί περαιτέρω στο μέλλον, το δ.σ. θα πρέπει να είναι έτοιμο να χαλαρώσει εκ νέου την πολιτική του", αναφέρεται στα πρακτικά της ΕΚΤ.

  Προσθέτει ακόμη ότι πιθανά μέτρα, συμπεριλάμβαναν νέες αλλαγές στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, νέες αγορές assets και μειώσεις επιτοκίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ