Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 12:15

  Κομισιόν: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ευρωζώνη το 2020, διατηρεί αυτές για το 2019

  Κομισιόν: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την ευρωζώνη το 2020, διατηρεί αυτές για το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις των δασμών από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και τις χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως, καθώς για άλλη μία φορά υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2020.

  Στην τριμηνιαία της έκθεση για τις προοπτικές, η Κομισιόν δήλωσε πως αναμένει τώρα η οικονομία της ευρωζώνης να αναπτυχθεί κατά 1,4% στο επόμενο έτος, έχοντας προηγουμένως προβλέψει ανάπτυξη 1,5%.

  Διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμησή της για το 2019 στο 1,2%,που συνιστά επιβράδυνση από το 1,9% που καταγράφθηκε στη διάρκεια του 2018.

  Ωστόσο, η Κομισιόν προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βραδεία, και το 2019 και το 2020, εάν οι ΗΠΑ και η Κίνα επιβάλουν υψηλότερους δασμούς σε αγαθά που αλλάζουν χέρια μεταξύ των δύο χωρών.

  Ο εκτελεστικός βραχιόνας της ΕΕ ανακοίνωσε ότι η αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, είχε οδηγήσει σε επιβράδυνση στο εμπόριο και στη μεταποίηση, η οποία πλήττει την ανάπτυξη της ευρωζώνης από την αρχή του 2018.

  "Περαιτέρω κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και μια αύξηση της αβεβαιότητας, θα μπορούσε να παρατείνει την τρέχουσα επιβράδυνση στο εμπόριο και στη μεταποίηση και να προκαλέσει άμεση μεταβολή της διάθεσης για ρίσκο παγκοσμίως και την ταχεία επιδείνωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών παγκοσμίως", αναφέρει η Κομισιόν.

  Επίσης, η Κομισιόν υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2020 τόσο για τη Γερμανία όσο και για τη Γαλλία, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2019 για την Ισπανία και διατήρησε τις προβλέψεις για την Ιταλία αμετάβλητες.

  Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό φέτος και στο επόμενο έτος και τώρα αναμένει οι τιμές καταναλωτή να διαμορφωθούν στο 1,3% κάθε χρόνο, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%.
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020