Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 12:13

  Ocado Group: Διευρύνθηκαν οι προ φόρων ζημιές στο α΄ μισό

  Ocado Group: Διευρύνθηκαν οι προ φόρων ζημιές στο α΄ μισό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ocado Group PLC ανακοίνωσε ότι οι προ φόρων ζημιές διευρύνθηκαν στο α΄ μισό της χρήσης 2019 εξαιτίας του υψηλότερου κόστους που συνδέεται με την πυρκαγιά του Andover.

  Για το εξάμηνο μέχρι τις 2 Ιουνίου, η βρετανική εταιρεία τροφίμων μέσω διαδικτύου, τόνισε πως οι προ φόρων ζημιές διευρύνθηκαν στις 142,8 εκατ. στερλίνες (178,8 εκατ. δολάρια), σε σχέση με τις ζημιές των 13,6 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

  Τα EBITDA της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 18,1 εκατ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις 34,3 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  Η Ocado δήλωσε πως τα EBITDA ανέλαβαν χρέωση 15 εκατ. στερλίνων εξαιτίας της πυρκαγιάς στο Andover, αλλά δήλωσε πως αναμένει να λάβει πλήρη αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείας.

  Τον Φεβρουάριο μια πυρκαγιά έπληξε το κέντρο διανομής Andover στην Αγγλία, που παρέχει περισσότερο από το 10% της συνολικής δυναμικής της εταιρείας.

  Η εταιρεία τόνισε πως εκτιμά ότι η φωτιά προκάλεσε 2% μείωση των πωλήσεων στο εξάμηνο.

  Η Ocado τόνισε ότι τα έσοδα λιανικής για το εξάμηνο, διαμορφώθηκαν στις 11,5 εκατ. στερλίνες, έναντι των 736,6 εκατ. στερλίνων στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, ενώ τα συνολικά έσοδα της περιόδου αυξήθηκαν 11% στις 882,3 εκατ. στερλίνες.

  Για τη χρήση 2019, η εταιρεία τόνισε πως αναμένει να πετύχει αύξηση των εσόδων λιανικής κατά 10%-15%, παρά το κόστος της πυρκαγιάς στο Andover.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ