Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2019 15:30

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 224.000 οι θέσεις εργασίας

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν 224.000 οι θέσεις εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιούργησε η αμερικανική οικονομία τον Ιούνιο, καθησυχάζοντας τους φόβους για μια επιβράδυνση των προσλήψεων και δείχνοντας μια ισχυρή αγορά εργασίας που θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει τις απειλές από το εξωτερικό.

  Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 224.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Ο δείκτης της ανεργίας ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 3,7%, εν μέρει διότι περισσότεροι Αμερικανοί μπήκαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας δουλειά.

  Οι μισθοί αυξήθηκαν 3,1% σε σχέση με το περασμένο έτος, όπως και στον προηγούμενο μήνα.

  Οι προσλήψεις ήταν πιο ισχυρές από ό,τι αναμενόταν. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 165.000 των θέσεων εργασίας, την ανεργία στο 3,6% και αύξηση των μισθών κατά 3,2%.

  Οι εργοδότες έχουν αυξήσει τις θέσεις εργασίας για 105 διαδοχικούς μήνες, μακράν στο μεγαλύτερο "ανοδικό σερί".

  Τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 72.000 τον Μάιο και κατά 216.000 τον Απρίλιο, σε μια πτωτική αναθεώρηση της τάξης των 11.000.

  Ο βραδύτερος ρυθμός προσλήψεων είναι σύμφωνος με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες ανησυχίες και υποχωρεί σταδιακά η επίδραση των φοροαπαλλαγών.

  Οι περισσότερες προσλήψεις τον Ιούνιο αφορούν στον κλάδο της υγείας (55.000) και ακολουθούν ο κλάδος των μεταφορών και της αποθήκευσης.

  Οι κατασκευαστικές εταιρείες αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους κατά 21.000, ενώ οι επιχειρήσεις λιανικής μείωσαν τις θέσεις εργασίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ