Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2019 13:57

  Η Rackete κατέθεσε αγωγή κατά του Salvini

  Η Rackete κατέθεσε αγωγή κατά του Salvini
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κόντρα μεταξύ της καπετάνισσας του Sea Watch, Carola Rackete και του Matteo Salvini, καλά κρατεί. 

  Ο Salvini δεν κρύβει την οργή του για την απελευθέρωση της Rackete και καταφέρεται εναντίον της δικαστίνας που έλαβε τη σχετική απόφαση, μιλώντας για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προτρέποντάς την να εγκαταλείψει τη θέση της και να θέσει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα.

  Τώρα, η καπετάνισσα, πέρασε στην αντεπίθεση και, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Alessandro Gamberini, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Matteo Salvini. "Έχουμε ετοιμάσει, ήδη, την αγωγή κατά του Matteo Salvini. Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Rackete τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Salvini. Με την αγωγή αυτή, η Carola θέλει να στέλει ένα μήνυμα, πως όταν κάποιοι "πονέσουν" στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος", δήλωσε ο συνήγορος της Rackete, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

  Συνέχισε λέγοντας ότι μέσω αυτής την κίνησης θέλουν να δείξουν ότι ο Salvini και ο κάθε Salvini δεν μπορεί να προσβάλει δωρεάν, πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου του. "Έχουμε κερδίσει μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Η διαδικασία συνεχίζεται. Η Carola είναι ξανά ελεύθερη χωρίς περιορισμούς, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται", είπε τονίζοντας ότι ακόμα μένει να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης κατά των Αρχών και απάντησε ότι η απέλαση που ζητά ο Salvini είναι εξαιρετικά απίθανη για έναν πολίτη της ΕΕ.

  Σε αυτά ο Salvini απάντησε με ένα τουίτ στο οποίο σχολιάζει: "Αυτή παραβίασε το νόμο και επιτέθηκε σε ιταλικά πλοία και εγώ τρώω τη μήνυση. Δε με τρομάζουν οι οχλοι, πόσο μάλλον μία πλούσια και κακομαθημένη κομουνίστρια! Φιλάκια!"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ