Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 19:06

  Τουρκοκύπριος "υπουργός": Οι υδρογονάνθρακες ανοίκουν και στους Ελληνοκύπριους και σε εμάς

  Τουρκοκύπριος "υπουργός": Οι υδρογονάνθρακες ανοίκουν και στους Ελληνοκύπριους και σε εμάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους, Kudret Özersay, τόνισε ότι ορισμένα από τα γεγονότα σχετικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

  Ο Özersay, πήγε στην Ελβετία για να πραγματοποιήσει συνομιλίες, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου με τίτλο "Πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο", που διοργάνωσε η Ένωση Ανταποκριτών (ACANU) στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. 

  "Πρώτα απ' όλα, οι πόροι αυτοί ανήκουν και στις δύο κοινότητες. Με άλλα λόγια, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι είναι οι συνιδιοκτήτες αυτών των πόρων. Αλλά αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί. Έχει γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έχει γίνει δεκτή από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, και αυτό αναφέρεται σαφώς σε πολλές εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ: είμαστε οι συνιδιοκτήτες αυτών των κοιτασμάτων άνθρακα και αυτό το πολύ σημαντικό στοιχείο δεν μπορεί να αγνοηθεί". 

  Ο Özersay δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία για τα αποθέματα άνθρακα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να καταλήξουν σε μια συνολική πολιτική λύση στην Κύπρο. 

  "Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους και των δύο πλευρών μαζί, μπορούμε να το κάνουμε μαζί, αλλά αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Έτσι ακολουθήσαμε την ίδια προσέγγιση της Κυπριακής Δημοκρατίας (στο θέμα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων). Ακολουθήσαμε την ίδια προσέγγιση ", είπε. 

  Ο Özersay υπενθύμισε ότι οι Τουρκοκύπριοι έδωσαν άδεια στην TPAO, η οποία είναι μια "εταιρεία" για λογαριασμό του ψευδοκράτους, και τόνισε ότι αυτό δεν διαφέρει από την άδεια που χορηγεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε άλλες ξένες εταιρείες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ